Onneksi tässä talossa ei suurempia remppoja tarvitse tehdä. Vain pientä pintaremonttia.

Talo on alkuperäisessä kunnossaan, joten ajan patinaakin löytyy ihan mukavasti. Tässä kuitenkin tulevia töitä,
joita joskus pitäisi tehdä:

Tästä hyllyköstä otin yläosan pois. Alaosa tulee tulevan makuuhuoneeni ikkunan alle tasoksi, jonka päälle voi laittaa pöytävalaisimen, kynttilöitä ym. pientä kivaa. Laatikoihin tulee helat. Tämä on myös sapelimahonkia, niin kuin myös aikaisemmat yöpöydät jotka kunnostin makuuhuoneeseen.
Ja sävyksi tulee mahonki.

Tähän pöytään ajatuksissani pyörii jo idea,
mutta se hieman myöhemmin sitten.

Olisi vaikka kuinka paljon kaikkia ideoita, mitä voisi käyttää eri kalusteisiin
-mm. krakelointi, valkokalkkivahaa jne.

Tämä pöytä saa myös uuden sävyn ja helat.
Tulee makuuhuoneen kampauspöydäksi..Senkin päällys on päässyt rapisemaan. Sävyksi tumma pähkinä?

Tämän pesukomootin tahtoisin kuultomaalatuksi ruskealla kahdella eri sävyllä ja valkokalkkivahaa päälle. Toisaalta - tahtoisin sen olevan näin violettikin. Kaluste sijaitsee eteisessä, josta tulee hyvin ruskeasävyinen.

Kellarin raput kaipaa päällystä sekä betoniseinät maalausta. Tähän rappujen yläpäähän tulee haitariovi, joka myös tulee turvallisuussyistä. Pikkueteinen on hyvin pimeä ja siitä voi vahingossa horjahtaa raput alas.

Yläkerran raput kaipaavat myös uutta ilmettä. Kenties maalia tai tapettia näihin näkyviin pintoihin. Seinät saavat jäädä omaan kuosiinsa. Ja askelmiin mattoa:

Tarttis tehrä jotain..Tämän vasemmanpuoleisen säiliön haluan säilyttää. Kyseessä yläkerran wc.

Yläkerran keittiön kalusteen kaipaavat maalia pintaan..

Pistokkeet ja rasiat:

Pistokkeita ja rasioita joutuu uusimaan tapetoinnin yhteydessä. Muutenkin nämä alkavat tulla käyttöiältään tien päähän. Ehdottomasti haluan tilalle vanhan näköisiä pistokkeita uudesta tuotannosta.

Lisäksi pitäisi pestä ja tiivistää kuistin ikkunat sekä pesuhuoneen ikkuna, hioa ja maalata kaikkien ovien karmit sisältä, pestä kellarin ikkunat, vaihtaa tavalliset hehkulamput energiansäästölamppuihin, Kuistille pitäisi ommella verhokapat...

Ensi kesänä on vuorossa salaojitus sekä pihan laittaminen. Ehkä aitaa tontin ympärille, ulko-oven siirto sekä uusien ulkoportaiden tekeminen...
Tekemistä kyllä riittää - mutta kaikki mukavaa ja mielenkiintoista puuhaa.