Tosi kiva ilma ollut koko pääsiäisen ajan. Oltiin pojan kanssa ulkona haravoimassa ja laittamassa pihaa kesäkuntoon. Tällekin päivälle jäi vielä osa pihasta haravoitavaksi. Jotain muutoksia tarttis tehdä..kun vain osaisi päättää mistä aloittaa. Ohessa harmaita kevätkuvia:

Tämä kumpare kuuluu muutostoimenpiteisiin no 1.

Kaikki toimenpiteet riippuvat salaojituksen ajankohdasta. Pihaa ei viitsisi moneen kertaan myllätä, vaan kaikki olisi hyvä saada aikaan samanaikaisesti. 

Jotain uutta ilmettä tahdon tähän saada. Aluskate, uudet kasvit, haketta, kiviä, puureunus- tai liuskekivimuuri, tuiviota, maksaruohoa, vuorenkilpeä... Kuvassa oleva puu on vaahtera, joka näyttää kesällä keittiön ikkunasta katsottuna tältä:

Tämä kuva on samaiselta nurkalta. Tahtoisin siihen liuskekivirappuset
ja niiden reunoille koristekiviä. 

Tämä alue on myös vaahteran alta. Olisi mukava saada tähän valaistusta. Jokin spottityylinen valaisin valaisisi puuta alhaalta päin. Muutenkin pihan valaistus pitäisi suunnitella, koska maavalaisimia siellä ei ole ollenkaan. 
Tässä muutamia, joista haaveilen:

Tuolla "metsän" keskellä näkisin pation/pergolan tms. grillikatoksen,
jossa olisi muurigrilli:

Ja patio/pergola saisi olla

Siis tuonne. Kunhan paikan saisi raivattua ja siistittyä.
Maasto näyttää kovin villiltä vielä tässä vaiheessa. Aina kun katson keittiön ikkunasta, haaveilen pergolasta ja näen sen tuolla "metsässä".

Tässä on vadelmapensaita ja metsämansikkaa. Ne tahtoisin ehdottomasti talteen johonkin toisaalle. Ei ihan näin pihaan.

Ruoho on sammaloitunut. Pitäisi istuttaa kokonaan uusi nurmi ja kalkita pihaa. Pidän valkoapilasta, jota haluaisinkin johonkin kohtaan nurmikkoa.

Tuohon koivun juurelle etsin vielä kärrynpyörän ja istutan kotkansiipeä:

Aivan tuonne tien reunaan (omalle tontille kuitenkin) olisi tarkoitus laittaa kasvavaa aitaa; kuusiaita tai muu aita, joka antaisi suojaa ja yksityisyyttä.

Pihaan tahtoisin myös jonkun vesiteeman:

ja aurinkokellon:

Myös omenapuita olisi tarkoitus istuttaa:

Lisää haavekuvia voit klikata

tästä 

Mutta nyt tämä puu huutaa ulkohommiin. Miksi viettää päivää sisällä,
kun ulkona on noin mukava ilma!