Sain viimein valmiiksi pitkään työn alla olleen kirjoituspöydän. Projekti vaatii kärsivällisyyttä, sillä yhdessä päivässä ei kerkeä saada paljon mitään aikaan.
Verstaanani on toiminut makuuhuone (entinen poliisin toimisto) joka on tällä hetkellä vielä jonkinmoisessa varastokäytössä sekä "pukeutumishuoneena". Siellä olen rauhassa saanut nikkaroida.


Tässä kuva kirjoituspöydästa ennen:

P%C3%B6yt%C3%A4%20ennen-normal.jpg
Pöytä on tavaroiden peitossa, koska sen päälle oli helppo jättää käsistään kaikki pieni tavara muuton aikaan. Lattialla oli suojana vanha "pahvimatto" joka oli toiminut toimistohuoneen lattian suojana.

Tässä välineitä, joita käytin työskentelyssä:

P1020091-normal.jpg

Kuvassa talttoja, teräsvillaa no 0000, asentajan hanskat (suositellaan neopreenihanskoja) sekä Liberonin tuotteita, joista tarkemmin alempana.

P1020092-normal.jpg

Huonekalujen puhdistusaine, spriipohjainen kuultomaali, sävy mahonki, sekä Stripper

Muutamia huomioonotettavia seikkoja:


Muista hengityssuojain ja hyvä tuuletus. Tuotteista voit saada päänsärkyä, jos työskentelet pitkään niiden parissa. "Verstaani" oli erillään muista huoneista ja tuuletus pelasi ikkunan ja kuistin oven kautta hyvin, joten muut huoneet selvisivät hajuitta operaatiossa. Suojaa lattiat ja tarpeentullen myös seinät hyvin roiskeilta. Varaa tilaa reilusti. Käytä myös päälläsi vaatteita, jotka voivat rauhassa likaantua. Helpommalla pääsisit, jos sinulla olisi erillinen taso, johon voisit huonekalun nostaa. Muuten joudut konttaamaan lattian rajassa.

Pääset helpommalla, kun käytät Stripper -maalinpoistoainetta. Et tarvitse mekaanista hiomakonetta, vaan lakka ja maali lähtee lastalla kaapimalla. Muista levittää Stripperiä kuitenkin runsaasti. Stripperiä on helppo käyttää myös huonekalujen pystysuorilla pinnoilla, sillä se ei valu. Tuote on geelimäistä. Varo kuitenkin kolhimasta huonekalua, jos käytät talttaa. Muovilasta on turvallisempi vaihtoehto. Voit joutua käsittelemään lakkapinnan uudelleen Stripperillä, jos et saa kaikkia kerralla pois. Muista laittaa maalinpoistoainetta vain pienelle aluelle sen määrän, minkä kerkeät käsitellä tietyssä ajassa. Aineen pitää vaikuttaa n. 15 min - puoli tuntia. Vähän siis kerrallaan. Muuten aine kuivuu turhaan pinnoille. Kärsivällisyyttä! Jos petsaat kalusteen, on vanha lakka saatava hyvin pois alta. Muuten tulee laikukasta jälkeä. Käsittelin pöydän spriipohjaisella kuultomaalilla, joka ei välttämättä tarvitse esihiontaa tai maalinpoistoa.

Kuultomaalia annostelin ihan puhtaasta ananastölkistä:
P1020109-normal.jpg

"Niistä" kuultomaalipensseli tölkin reunaan, niin saat helposti valuvaa maalia levitettyä pintaan tasaisesti. Pidä vierellä puuvillarättiä tai trasselia, jotta voit varovasti pyyhkäistä valumat. Huomioi pöytälevyn reunat ja reunan aluset.

Tässä vanha lakka poistettuna:

Lakka%20poistettu-normal.jpg

Kun olet poistanut vanhan lakan maalinpoistoaineella, neutralisoi kaluste huonekalun puhdistusaineella. Saat vielä viimeisetkin liat ja lakat pois. Stripper ja huonekalun puhdistusaine haihtuvat, joten niistä ei jää mitään myrkyllisiä ja puuta vahingoittavia aineita kalusteeseen. Ne ovat myös ihmiselle turvallisia käyttää.

Ensimmäinen kerros kuultomaalia levitettynä:

ensimm%C3%A4inen%20kerros-normal.jpg

Kuultomaalin levityksen välillä tehdään välihionta teräsvillalla.
Tässä lisää ohjeita pintanikkareiden sivuilta sekä linkistä:  http://www.pintanikkarit.fi/kauppa/index.php?tid=50. Muista pyyhkiä hionnasta syntynyt pöly kangasrievulla tai trasselilla tai varovasti imuroimalla imuriharjan kanssa. Kuultomaali kuivuu tunnissa.
 Ja tässä vielä kuva, kun kuultomaalia on levitetty kaksi kerrosta:

toinen%20kerros-normal.jpg

Sen jälkeen voi alkaa levittämään huonekaluvahaa..

P1020111-normal.jpg

Levitin huonekaluvahan kaikkialle (taus sekä pöytälevyn alapuoli, jalat ja alareunat alta) lukuunottamatta pöytälevyä. Tuotteena Liberonin Black Bison-antiikkivaha, sävy mahonki.

Muista suojakäsineet! Käytin ihan tavallisia (Aino) kumikäsineitä. Vaha levitetään rätillä ja annetaan kuivua kaksi tuntia kerrosten välillä.

P1020118-normal.jpg

Laatikot on hyvä maalata ja vahata pystyasennossa. Laatikoihin saa patinoitunutta pintaa nimenomaisesti Black Bison antiikkivahalla, jättämällä tummemmaksi reunoilta ja urakohdista. Vahan kuivuttua pinta kiillotetaan puhtaalla puuvillarievulla. Poistin lopuksi tinnerillä laatikoiden maalaamattomilta reunoilta valuneet maalit sekä lukkopesän.

Lopuksi lakkasin pöytälevyn Kiva-kalustelakalla -kiiltävä

P1020132-normal.jpg

Muista jokaisen kerroksen välillä taas välihionta!

Tässä levitetty ensimmäinen kerros:

lakka%201.%20kerros-normal.jpg

Lakka kuivuu pölykuivaksi n. puolessa tunnissa. Hionta ja seuraava käsittely voidaan suorittaa 2-3 tunnin kuluttua. Käyttöönottokuiva seuraavana päivänä. Lakkapinta saavuttaa lopullisen kovuuden n. kahden viikon kuluessa lakkauksesta. Tänä aikana on vältettävä kovaa rasitusta, puhdistuskäsittelyä, tarraavien ja kuumien esineiden asettamista lakatulle pinnalle.

Ja tässä valmis tuotos:

P1020122-normal.jpg

P1020236-normal.jpg

P1020237-normal.jpg

Anna lakan kuivua rauhassa, ennen kuin laitat päälle tavaroita.
Muista lopuksi pestä työvälineet. Apuna esimerkiksi tinneri.

 Tässä vielä asiaa huonekalujen entisöinnistä.

Ja vielä vertailukuvat:

Ennen

P%C3%B6yt%C3%A4%20ennen-normal.jpg

Jälkeen

P1020233-normal.jpg