Olipa mukava herätä tänään, kun aurinko paistaa ja ulkona on oikein kunnon pakkaskelit. Mittari näytti miinus 17 ja vielä kovempia pakkasia on luvassa ensi viikolle. Ihan mukavasti ollaan silti tarettu täällä, mutta kyllä silti pieniä vilun väreitä kulkee. Ei muuta kuin villatakkia ja villasukkia päälle. Ulkona on tosiaan sellainen narskuva pakkaskeli. Ihanan näköistä kun puut kimmeltää auringon voimasta. Kuistillakin tarkenee olla,
kiitos öljylämmittimen.

Tällaisina aamuina on ihana istahtaa hetkeksi salin keinuun vaan katselemaan ikkunasta ulos ja nauttia kiireettömästä hetkestä..siis eihän minulla muutakaan tekemistä ole.. päin vastoin. Tuntuu, että koko ajan olisi jotain puurrettavaa. Mutta mukavaa sellaista. Keinussa onkin mukava käydä suunnittelemassa päivän töitä ja muutenkin ideoimassa. Kun muutimme, keinu muutti ensimmäisten huonekalujen joukossa nurkkaan. Siinä minä sitten aina välillä istahdin ja lepäsin ja suunnittelin tulevaa. Siksi se saikin nimekseen "suunnittelunurkka".


Tässä vielä sunnuntaiaamun tunnelmia kuvin:


(Oho, onpas meillä likainen ikkuna ulkoapäin..No..ensi keväänä...)

Jännityksellä kävin aamulla keikauttamassa eilen ämpäriin tekeytymään laittamani jäälyhdyt. Toisesta lähti paloja irti, mutta äkkiä ne vaan takaisin paikoilleen, niin eiköhän ne tällaisella pakkasella liimaudu uudelleen kiinni. Harmi vaan, että tuulee niin kovin, että kynttilät sammuvat koko ajan.
Joskus on käynyt niin, että kun ei ole ollut kärsivällisyyttä kun on käynyt keikauttamassa ämpärin, yllätykseksi vesi vaan virtaa alas vesiputouksena jaloille ja jäljelle jää vain pohjarauniot. Siitä oppineena - kärsivällisyyttä.
Joskus taas ämpäri on hajonnut pakkasen voimasta.

Ripustelin eilen vielä siskon ja hänen miehensä kanssa ulos Jouluvaloja puuhun ja ikkunan räystäiden alle.  Tänään syttyy kuistilla kyntteliköt..